با سلام،
در خصوص تبصره ۱۰۰ ماده ۱۰۲ قانون مالیاتهای مستقیم برای مشاغل (اشخاص حقیقی)، چند ابهام اساسی دارم که خواهشمندم بر اساس آخرین بخشنامه ها و رویه های اجرایی سال ۱۴۰۵ پاسخ دهید:
سوال اول (شرایط ورود): اگر مجموع فروش سالانه مودی بین ۷۲ تا ۱۰۰ میلیارد تومان باشد (یعنی از سقف مجاز عبور کرده باشد)، آیا هیچ راهکاری برای استفاده از این تبصره وجود دارد؟ مثلاً آیا تفکیک فروش مشمول و غیرمشمول (معافیتها) یا تفکیک شرکا در پروندههای مشارکتی میتواند این محدودیت را برطرف کند
با سلام
با توجه به اینکه حدنصاب اعلامی تبصره ماده100در سال 1404 برای پرونده های مشارکتی بود احتمال اینکه نصاب اعلامی در سال 1405 به مبلغ 72 میلیارد تومان نیزمربوط به مشاغل مشارکتی باشد وجود دارد و تا باز شدن فرم های تبصره باید منتظر باشیم که مشخص گردد سقف مجاز تبصره برای مشاغل مشارکتی 72میلیارد است یا دوبرابر این مبلغ.
در خصوص اینکه اگر میزان درآمد از حد مجاز تبصره ماده100تجاوز نماید مودی حتی با تفکیک بخش درآمدی از غیردرآمدی قادر به استفاده از فرم تبصره ماده100نخواهد بود و در صورتیکه مبالغ غیر درآمدی در تراکنش های مودی وجود داشته باشد باید اقدام به ارسال اظهارنامه نماید تا امکان تفکیک تراکنش ها میسر گردد.