رئیس امور مالیاتی اشخاص حقوقی (سابق تهران) مشاور رسمی مالیاتی مدیر مالی و مالیاتی
با سلام،
در خصوص تبصره ۱۰۰ ماده ۱۰۲ قانون مالیاتهای مستقیم برای مشاغل (اشخاص حقیقی)، چند ابهام اساسی دارم که خواهشمندم بر اساس آخرین بخشنامه ها و رویه های اجرایی سال ۱۴۰۵ پاسخ دهید:
سوال اول (شرایط ورود): اگر مجموع فروش سالانه مودی بین ۷۲ تا ۱۰۰ میلیارد تومان باشد (یعنی از سقف مجاز عبور کرده باشد)، آیا هیچ راهکاری برای استفاده از این تبصره وجود دارد؟ مثلاً آیا تفکیک فروش مشمول و غیرمشمول (معافیتها) یا تفکیک شرکا در پروندههای مشارکتی میتواند این محدودیت را برطرف کند
سلام _سقف استفاده از تبصره ماده ۱۰۰ برای مشاغل انفرادی ۷۲میلیارد تومان و برای فعالیتهای مشارکتی دو برابر این عدد یعنی ۱۴۴میلیارد تومان است.برای اشخاصي که مشمول تبصره ماده ۱۰۰نیستند،اظهارنامه پیشنهادی بارگزاری میشود که در صورت تایید و ارسال آن ،مالیات قطعی است،در غیر اینصورت اظهارنامه مالیاتی تنظیم و در زمان رسیدگی امور مالیاتی،مدارک لازم تحویل دهید و از اظهارنامه مالیاتی ارسالی دفاع کنید ضمن اینکه اظهارنامه ارسالی در صورتي که منجر به صدور برگ تشخیص شود که با اظهارنامه ارسالی مطابقت ندارد قابل اعتراض می باشد که در تبصره ماده ۱۰۰وجود ندارد.